نوشته های یک دندانپزشک در کرج

در این وبلاگ میخواهیم اطلاعات خود را راجع به دندانپزشکی بالا ببریم.

نوشته های یک دندانپزشک در کرج

در این وبلاگ میخواهیم اطلاعات خود را راجع به دندانپزشکی بالا ببریم.

من دانشجوی رشته‌ی دندانپزشکی هستم و دوست دارم در این وبلاگ مطالب آموزشی راجع به درمان‌های دندانپزشکی و نکات مهم مربوط به سلامت دهان و دندان را بررسی کنم.

بایگانی

لبخند لثه‌ای چیست و چطور درمان می‌شود؟

دوشنبه, ۱۱ اسفند ۱۳۹۹، ۱۲:۰۶ ب.ظ

لبخند لثه‌ای حالتی است که هنگام لبخند زدن و حتی صحبت کردن، دندان‌ها مشخص می‌شوند. در حالت عادی حدود ۱ الی ۲ میلی‌متر از لثه‌ها هنگام لبخند زدن دیده‌ می‌شوند اما در لبخند لثه‌ای این مقدار به ۷ میلی‌متر افزایش پیدا می‌کند. 

درمان لبخند لثه ای

داشتن دندان و لثه‌های سالم تأثیر زیادی بر روی زیبایی لبخند ما دارند و زمانی که شخصی دچار لبخند لثه‌ای می‌شود، این موضوع روی اعتماد‌به‌نفس او هم تأثیر می‌گذارد. برای درمان و اصلاح لبخند لثه‌ای راه‌های درمانی جراحی و غیرجراحی مختلفی وجود دارند که در ادامه توضیح می‌دهیم.

چرا لبخند لثه‌ای بوجود می‌آید؟

برخی از دلایل بروز لبخند لثه‌ای عبارتند از:

  • کوتاه بودن لب بالایی
  • دندان‌های کوتاه و کوچک که به دلایل مختلفی مانند عوامل ژنتیکی، سایش و عدم رشد کامل ایجاد می‌شوند.
  • انقباض بیش‌ازحد لب بالا هنگام خندیدن و در نتیجه دیده‌ شدن لثه‌ها
  • فرم نامناسب فک برای مثال بزرگ بودن فک بالا یا جلو آمدن آن
  • رشد بیش‌ازحد بافت لثه در اطراف دندان که هایپرتروفی نام دارد.

روش‌های درمان لبخند لثه‌ای چیست؟

برای درمان و اصلاح لبخند لثه‌ای، روش‌های درمانی جراحی و غیرجراحی مختلفی وجود دارند که عبارتند از:

درمان لبخند لثه‌ای با ارتودنسی

در صورتی که علت ایجاد لبخند لثه‌ای موقعیت فک و دندان و جلو آمدگی دندان‌های بالایی نسبت به پایینی باشد، ارتودنسی به ردیف شدن دندان‌ها و در نتیجه کمتر دیده‌ شدن لثه‌ها در لبخند کمک می‌کند.

اصلاح لبخند لثه‌ای به کمک لیزر

یکی از روش‌های درمانی سریع و بدون درد برای اصلاح لبخند لثه‌ای، استفاده از لیزر است. در این روش دندانپزشک پس از بی‌حسی، به کمک لیزر قسمت اضافی لثه را برمی‌دارد و لثه‌ی باقی‌مانده را به‌خوبی شکل می‌دهد. 

استفاده از روکش دندان برای اصلاح لبخند لثه‌ای

همانطور که بالاتر توضیح دادیم گاهی‌اوقات لبخند لثه‌ای ناشی از کوتاه بودن دندان‌ها است و در چنین مواقعی ترمیم‌های زیبایی و استفاده از روکش دندان یا ونیر به بلندتر شدن دندان‌ها و در نتیجه داشتن لبخندی زیباتر کمک می‌کند.

جراحی افزایش طول تاج دندان

در جراحی افزایش تاج دندان، مقدار اضافی لثه را به کمک جراحی برمی‌دارند و پس از فرم‌دهی به لثه مقدار بیشتری از طول دندان دیده می‌شود. اما باید در نظر داشته باشیم که این نوع جراحی توسط جراح لثه انجام می‌شود و زمانی از این روش استفاده می‌شود که دندان‌ها به طور کامل درنیامده و توسط بافت لثه پوشیده باشند.

درمان بوتاکس لبخند لثه‌ای

بوتاکس ماده‌ای است که پیام‌های شیمیایی که از عصب به عضله برای انقباض فرستاده می‌شوند را کاهش می‌دهد و در نتیجه باعث می‌شود ماهیچه‌های لب بالایی به طور موقت فلج شده و حرکتشان کاهش پیدا کند. که در این صورت هنگام خندیدن و لبخند زدن، لب بالایی خیلی بالا نمی‌رود و در نتیجه لثه‌ها مشخص نمی‌شوند. 
این نوع درمان بیشتر در زمان‌هایی که علت ایجاد لبخند لثه‌ای لب بالا باشد، به کار می‌رود. پس از تزریق بوتاکس نتایج اولیه درمان در ۳ روز اول مشخص شده و نتیجه نهایی پس از ۲ هفته ظاهر می‌شود. با این حال شیوه‌ی درمانی استفاده از بوتاکس ۴ الی ۶ ماه دوام دارد و دائمی نیست.

جراحی عمودی فک بالا

در صورتی که لبخند لثه‌ای به دلیل رشد بیش‌ازحد فک بالا بوجود آمده باشد، جراح دهان و دندان، فک بالا را کوتاه کرده و به سمت بالا می‌برد. برای انجام این جراحی شخص باید بیهوش باشد و با اینکه هیچ برشی روی پوست ایجاد نمی‌شود، جراح ابتدا یک برش افقی در لثه‌ی بالا ایجاد می‌کند تا به استخوان دسترسی پیدا کند.
در مرحله بعدی برشی در استخوان فک بالا ایجاد شده و بخشی از استخوان برداشته می‌شود تا فک بالا کوتاه شود. پس از اینکه فک در موقعیت مناسب قرار گرفت، جراح فک را بوسیله  پلیت و پیچ ثابت می‌کند تا حرکت نکند و سپس لثه‌ها را با نخ قابل جذب بخیه می‌زند.

جراحی پایین آوردن لب

در صورتی که لبخند لثه‌ای به علت بالا بودن لب بالایی باشد از این روش درمانی استفاده می‌شود. در طول این روش جراح برشی بر روی بافت لثه و غشاء مخاطی ایجاد می‌کند تا بتواند بخشی از بافت را بردارد. سپس لب بالا را طوری که لثه‌ها را بیشتر بپوشاند، ثابت کرده و بخیه می‌زند. 

سخن آخر

در نهایت باید گفت در صورتی که هنگام لبخند زدن بیش از ۴ میلی‌متر از لثه‌ها دیده شوند، شخص لبخند لثه‌ای دارد و برای درمان ابتدا باید با یک دندانپزشک مشورت کند تا بتواند با توجه به دلیل بروز لبخند لثه‌ای، بهترین روش درمان را انتخاب نماید. همچنین در صورتی که کودکی زیر ۱۲ سال باشد و مشکل لبخند لثه‌ای را داشته باشد، معمولا با ارتودنسی قابل درمان است.

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۹/۱۲/۱۱
دندانپزشک کرج

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی